therapie

Therapie

 

Het woord Therapie komt van Therapeia, een oud-Grieks woord. De betekenis hiervan luidt ongeveer: Het geven van zorg en aandacht aan een ander door te pogen naast of met die ander te staan als hij of zij in de wereld is en zijn leven leeft. (Evans, in: Dialogue with R.D. Laing, Praeger, New York).

 

Energetische therapie

 

Is simpel gezegd het overbrengen energie, waarbij het opruimen van blokkades en het activeren van het zelfgenezend vermogen van de mens centraal staat.

Waar komt die energie dan vandaan? Voor de één is het afkomstig uit mineralen en kristallen, de ander ervaart het als Goddelijke energie en een derde noemt weer een andere bron. Het maakt niet uit welke naam eraan gegeven wordt, belangrijk is wat ermee gedaan wordt.

 

Ik genees niet ik begeleid je naar je eigen genezing. Genezen doe je altijd zelf. Een arts ondersteund je met een medicijn, ik ondersteun je met energie, beiden kunnen (en moeten soms) heel goed samen gaan, elkaar versterken en aanvullen

 

JE GENEZING IS EEN ONTDEKKINGSREIS.

 

De hele ontdekkingsreis begint met de belangrijkste les: sta steeds met twee voeten stevig op de grond. Een goede gronding zorgt er ook voor dat je leeft in het hier en nu.

 

Werk aan je eigen kracht, ik kan je hierin begeleiden. Dit doen we onder andere door:

•Doordat je bewust contact gaat maken met je ‘innerlijk weten’.

•Gronden of aarden, anders fladder je maar wat en kun je je niet concentreren.

•Visualiseren, maak je probleem zichtbaar zie het voor je.

•Bewustwording van de kracht van je gedachten, je mag je blokkades opheffen.

•We brengen je chakra’s weer in balans.

•We bepalen samen wat je nodig hebt en wat ik je kan en mag geven op je reis.