chakra

 

Chakra komt uit het sanskriet en betekent wiel van licht.

 

 

Chakra's vormen de sleutel tot lichamelijke gezondheid, emotionele stabiliteit en geestelijke helderheid.Chakra's zijn de geleiders die alle energiestromen filteren, zodat ze zich samenvoegen. De verandering van de energievelden vormt een chakra.

 

Deze draaikolk van bewegende energie stimuleert allerlei endrocriene organen om hormonen in de bloedbaan te brengen.

Chakra's zijn dus een soort filtersysteem.

 

Als we onze reis langs de chakra's beginnen, openen we de weg naar genezing, psychologische ontwikkeling en spirituele groei.

Gaan we verder naar boven, gaan we door de energiecentra en leren we meer over wie we zijn en de ideeën en houdingen die ons leven vormgeven. Zodat we zelf meer verantwoordelijkheid kunnen nemen voor ons eigen leven. We kunnen onze energieniveaus transformeren vanuit eigen wensen en behoeften.

 

Leven geeft energie

 

Pas wanneer je het besluit neemt niet meer te strijden komt er energie vrij om te accepteren.

We realiseren ons welke talenten en gaven we hebben.We zijn in staat om de manier waarop we denken en ervaren te veranderen.

 

In ons tegenwoordige leven dat vol is met stress en overladen met chemicaliën, vervuilde lucht, medicijnen en giftige wateren, is het van belang dat we de kracht hebben om de beste keuze te maken voor onze gezondheid, verbondenheid en liefde.

 

Het leert ons ook dat we meer zijn dan een omhulsel van ons lichaam, we zijn een compleet energiesysteem. Wat we denken en voelen beïnvloed elke cel in ons lichaam.

 

Het maakt ons energieveld groter of kleiner en stimuleert onze vitaliteit en de hoeveelheid veerkracht die we tot onze beschikking hebben. Het geeft ons weer controle over de energie en helpt om onze gedachten en emoties te ervaren.

 

klik op de betreffende charkra voor meer informatie en om weer terug te keren naar deze pagina.